Hvad gør 875 millioner kroner fra eller til…?

Jeg opdager nu, at Danmark over for deres forhandlingspartnere kræver en årligt rabat på 150 millioner euro på betalingen til EU-budgettet.

I den danske offentlighed har der været tale om et krav på en milliard kroner. Men 150 millioner euro giver 1125 millioner kroner årligt. Altså 1,125 milliarder. Over syv år giver 125 millioner kroner i alt 875 millioner kroner.

I skatteaftalen fra juni omtaler regeringen en årlig rabat på én milliard.

“Regeringen vil sikre en reduktion af Danmarks betaling til EU på 1 mia. kr. om året fra 2014 og fremefter på linje med den rabat, andre lande med store bidrag til EU får…”

Det betyder ikke alverden, og det er slet ikke sikkert, at regeringen får held til at forhandle den fulde rabat hjem – men sjovt er det, at 125 millioner kroner årligt forsvinder i det store billede. En milliard ligger bare bedre i munden end 1,125 milliarder euro. Eller har regeringen ændret på kravet? Skruet det en tak opad? Måske et forhandlingskneb? Akkurat som Herman Van Rompuy har lagt op til at reducere den britiske rabat, hvilket tydeligvist også er et forsøg på at flytte kampen over på modstanderens banehalvdel.

De forsvundne millioner i debatten siger også lidt om, at ingen – eller rettere  – journalister har forsøgt at komme frem til, hvorfor kravet er landet på det eksakte beløb 1,125 milliarder kroner/en milliard.

 

Leave a Reply


Switch to our mobile site