Gæt en lobbyist: Vognmænd får bøder

Her på bloggen starter jeg hermed serien: “Gæt en lobbyist”.

I serien “Gæt en lobbyist” forsøger jeg at sætte navn på en interessevaretager, der kan tænkes direkte eller indirekte at stå bag en EU-politikernes spørgsmål til EU-Kommissionen.

Den vil tage udgangspunkt i primært danske EU-politikeres spørgsmål til EU-Kommissionen. Legen går ud på at finde ud af, hvilken interesseorganisation, der står bag.

Det er IKKE et forsøg på at nedgøre politikerne eller lobbyisterne for den sags skyld. Det er i bund og grund positivt, når politikere lytter til samfundets forskellige interessevaretagere.

Jeg starter ud med en nem én af slagsen. Her er det Anne E. Jensen, EU-politiker for Venstre, der spørger d. 30 maj:

Ifølge vognmændene har der været episoder, hvor chauffører er blevet sanktioneret, efter at dyrlægen ved gården har godkendt dyrenes helbredsmæssige tilstand til transport til slagtning. Derefter har slagteriets dyrlæge erklæret selvsamme dyr for uegnet til transport, og chaufføren er derefter blevet sanktioneret.

Det ville være oplagt, at det er Dansk Transport og Logistik, der står bag her. De har en Bruxelles-ansat, der primært arbejder med netop lovgivningsarbejdet.

Det lyder som en kedelig og reel problemstilling for chaufførerne, så det bliver interessant at læse EU-Kommissionens svar. Jeg  var lidt overrasket over, at det er chaufførerne, der skal hæfte for dyrenes tilstand. Men ved nærmere eftertanke giver det selvfølgelig god mening, at det er dem, der har ansvaret for dyrenes helbred under transporten.

Bonusinfo I:

Anne E. Jensen var fra 2004 til 2011 medlem af EU-Parlamentets transportudvalg. Selv om hun ikke længere sidder i udvalget, så er hun stadig aktivt engageret i transportspørgsmål, hvilket dette spørgsmål til EU-Kommission da også viser. Nu er det dog først og fremmest hendes sæde i Budgetudvalget, der optager hende.

Bonusinfo II:

Nu handler det jo også om landbrug. I forrige mandatperiode var bonden og Venstre-parlamentarikeren Niels Busk “landmændenes mand” i EU-Parlamentet. Jeg blev noget overrasket, da hverken Morten Løkkegaard, Anne E. Jensen eller Jens Rohde fik sæde i AGRI, som landbrugsudvalget forkortes. Det virker til, at det er Anne E., der følger området for partiet. Af danske politikere har vi Margrete Auken (SF) og Christel Schaldemose (S) i AGRI.

 

Leave a Reply


Switch to our mobile site